Sabien Tiels ambassadrice van het Limburgs

Voor wie het nog niet zou weten : 2016 is het jaar van de Limburgse dialecten ! Aan beide kanten van de Maas worden onze Limburgse dialecten in de schijnwerpers gezet en daar horen natuurlijk ambassadeurs bij. Op Youtube zijn er een aantal ambassadeurs die hun liefde voor het Limburgs verklaren. Bij die video’s staat er eentje van Sabine Tiels.

Sabine Tiels is geboren in Hasselt op 30 oktober 1976. Haar dialect is echter duidelijk van het Maasland, meer bepaald het Ophovens. In de video op Youtube staat ze dan ook bij de Maas het Limburgs te bezingen. En zingen doet ze al sinds haar twaalfde. In 1994 scoort ze haar eerste grote hit met de gevoelige ballade ‘Hou je morgen nog van mij’. Aansluitend sleept ze de debuutprijs voor de Radio 2 Zomerhit in de wacht. In 1996 wordt ze finaliste van ‘Eurosong’ en brengt ze ook haar eerste zelfgeschreven full-album uit met als titel ‘Hou je morgen nog van mij’. In 1997 wordt ‘Hier hoor ik thuis’ uitgebracht, een nieuwe full cd waaraan ook mondharmonicalegende Toots Thielemans graag zijn muzikale medewerking verleent. In hetzelfde jaar wordt Sabien door Will Tura uitgenodigd voor een vocaal duet in ‘Tura in Symfonie’ in Vorst Nationaal. In 1999 verschijnt dan ‘Ik ben ik’. In 2002 wordt ze ere-meter van vzw. Autisme Limburg en componeert ze speciaal hiervoor ‘Jonas’. In mei 2005 wordt ze mama van Pieterjan. In januari 2008 wordt de zesde cd ‘De Overkant’ uitgebracht.

In 2010 toert ze  door Vlaanderen met Meisjes!, een schitterende ode aan het betere Nederlandstalige lied, en dit in gezelschap van Andrea Croonenberghs en Sofie van Moll. Haar zevende album ziet het licht in 2013. En in 2016 is ze dus ambassadeur van de Limburgse dialecten. In deze video legt ze uit waarom ze zoveel belang hecht aan het Limburgs.

SabienTielsYoutube

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s