Limburg komt samen in Stramproy voor het OLS

OLS2013

Eenmaal per jaar komt gans Limburg samen voor het OLS. OLS staat voor Oud Limburgs Schuttersfeest. En onder Limburg verstaan we Belgisch en Nederlands Limburg. Nog 10 dagen en dan start OLS2013 in Stramproy. De schutterij van Stramproy was in 2012 de winnaar van het OLS en zal daarom dit jaar de gastheer zijn.
Voor wie nog nooit op het OLS is geweest : het OLS vindt altijd plaats op de eerste zondag van juli. Na de plechtige opening door de twee gouverneurs van Limburg start de optocht van meer dan 140 schutterijen (rond 13u30). Daarna volgt de schietwedstrijd (rond 16u45). Meestal is zondagavond nog niet geweten welke schutterij heeft gewonnen. En dus komt men het weekend daarna op zaterdag terug samen tot er een winnaar bekend is. Die mag dan den Um mee naaar huis nemen en organiseert het jaar daarna het OLS in de eigen gemeente.

Het leuke aan het OLS is dat je die dag allerlei Limburgse dialecten van beide kanten van de Maas kan horen verenigd op de schuttersweide en daarrond. Wie meer informatie wil hebben over OLS 2013 kan terecht op de website http://www.ols2013.nl/
Het OLS2013 heeft ook een Facebook pagina : https://www.facebook.com/antonius.stramproy

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s